Suflet de copil în trup de adult. O mamă cu un copil bolnav fără şanse de vindecare a avut o iniţiativă unică în România

O mamă trăieşte cu durerea că nu-şi va vedea niciodată fiica o femeie normală, capabilă să se descurce singură şi să-şi formeze o familie. La 28 de ani, Paula are mintea unei fetiţe de 5 ani. Se joacă cu păpuşi şi ursuleţi şi e dependentă de afecţiune.

Aşezată în faţa unei maşini de cusut, Paula ascultă sfaturile preţioase oferite de mama ei. Pare o primă lecţie în familie. Totuşi, sunt patru ani de când fac asta în fiecare zi.

Boala o împiedică pe Paula să facă progrese. Deşi arată ca o femeie, are sufletul şi mintea unei fetiţe.

Pentru Mariana, este însă un chin. Unul început când Paula avea 3 ani. Atunci, medicii i-au pus un diagnostic crunt: retard mintal grav. Fără şanse de vindecare. A mers în picioare la 7 ani şi a spus “mama” abia la 9. Chiar şi azi, la 28, este dependentă de mama ei.

Aşa că mama i s-a dedicat trup şi suflet. A deschis un atelier de croitorie în care Paula poate să înveţe o meserie. Alături de alţi tineri cu probleme, fac pături, perne şi chiar jucării din petice.

Fac asta zi de zi, câte opt ore.

Părinţii sunt mulţumiţi că-şi pot lăsa copiii pe mâini sigure. Cel mai tânăr are 21 de ani, iar cel mai în vârstă 46.

Mariana ar vrea să ajute mai mulţi copii cu probleme, dar are nevoie de ajutor. Produsele pe care le confecţionează sunt vândute prin târguri. Visează ca într-o zi să vândă online creaţiile copiilor cu probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *