REDIRECTIONEAZA 2% din impozitul pe venit catre Asociatia HELP THE PEOPLE pentru proiectele de dezvoltare a activitatii “Croitorasii Iscusiti”

Prin campania 2% oferim tinerilor cu nevoi speciale sansa de a invata o meserie, de a invata sa fie independenti si de a beneficia de sprijin specializat.
Daruieste speranta!

Cere statului sa redirectioneze catre Asociatia Help The People 2% din impozitul pe venit pe care l-ai platit! Completaza si depune pana in luna mai a fiecarui an formularul 230 (pentru impozitul pe salariu) sau formularul 200 (pentru alte venituri).

E simplu si nu te costa nimic!

Pasul 1
Completeaza cu datele asociatiei noastre formularele

pentru impozitul pe salariu: FORMULARUL 230
pentru alte venituri: FORMULARUL 200
Denumire entitate nonprofit: ASOCIATIA Help The People
Cod de identificare fiscala: 32137660
Cont bancar (IBAN): RO02INGB0000999903828689

Pasul 2
Completeaza-l cu datele tale personale si semnatura.
Restul rubricilor nu trebuie completate.

Pasul 3
Depune formularul sau trimite-l prin posta cu scrisoare recomandata la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.Daca ai adunat mai multe declaratii, ni le poti trimite noua prin posta si le distribuim noi.

Adresa este:
str.Lamotesti nr.2,bl.11A,sc.1,Et.9,Ap.55
sector 4, Bucuresti, Romania
cod postal: 41027
telefon: 0726.738.380

Termenul pentru depunerea declaratiilor este luna mai a fiecarui an, dupa aceasta data contribuabilii pierzand dreptul de exercitare a optiunii.

Conform O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa “identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. Donatorii, in caz ca doresc, pot sa comunice asociatiei faptul ca au depus formularele respective.

Poti ajuta fara sa te coste!

Ne poti ajuta sa ne continuam proiectele sociale si sa ne indeplinim planurile de viitor devenind sponsorul nostru. Daca compania ta are profit si plateste impozit, ne poti sponsoriza, iar suma pe care ne-o oferi se scade direct din impozitul datorat statului.

Sumele donate de companii se scad direct din impozitul pe profit, daca sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

nu depasesc 20% din impozitul pe profit datorat;
sunt în limita a 0,3% din cifra de afaceri.

Cheltuielile cu sponsorizarile care depasesc acest barem pot fi înregistrate contabil sub forma de cheltuieli nedeductibile.

Facilitatile cu privire la sponsorizari sunt reglementate prin Art. 21, aliniatul 4, litera p, Codul fiscal.
Poti, astfel, decide cum sa fie folositi o parte din banii pe care altminteri i-ai plati la sfarsit de an catre Stat. Ne poti sustine proiectele, iar noi vom avea grija ca fiecare leu sa fie cheltuit cu chibzuinta si responsabilitate,cu mult mai putini bani decat ar fi cheltuit Statul pentru astfel de proiecte.

Cum procedezi?
Totul se întampla în doi pasi simpli:

PASUL 1:
-semnam un contract de sponsorizare

PASUL 2:
– pana la sfarsitul anului, compania plateste suma prevazuta in contract printr-o plata obisnuita care va fi înregistrata contabil, la fel ca orice alta cheltuiala. In momentul platii impozitului catre Stat, aceasta suma va fi scazuta din totalul de plata.

LEGISLATIE

Art. 21, aliniatul 4, litera p, Codul fiscal:

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente in limita minima precizata mai jos:

3 la mie din cifra de afaceri;
20% din impozitul pe profit datorat.

În limitele respective se incadreaza si cheltuielile de sponsorizare a bibliotecilor de drept public, in scopul constructiei de localuri, al dotarilor, achizitiilor de tehnologie a informatiei si de documente specifice, finantarii programelor de formare continua a bibliotecarilor, schimburilor de specialisti, a burselor de specializare, a participarii la congrese internationale;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *